Blog Listem

21 Eylül 2011 Çarşamba

ilahi dinle indir

ibretlik resimler

BAŞKENT Ankara’da bir vinç opratörünün 40 ile 100 metre arasında değişen yükseklikteki vinç üzerinde namaz kılması görenleri hayrete düşürüyor.
Namaz saatinin gelmes…iyle birlikte okunan ezanın ardından vatandaşların camiye yöneldiği dakikalarda vinç operatörü Hacı Zararsız, kendi küçük dünyası olan vinç üzerinde ibadetini yerine getiriyor. Metrelerce yüksekte çalışan kule vinçten inip tekrar çıkmanın oldukça güç olması ve zaman alması, Hacı Zararsız’ın ibadetini bu noktada yapmasına neden oluyor.
Vinci kıbleye çeviriyor
Eskişehir Yolu üzerinde çalışmaları devam eden bir inşaatta kule vinç operatörü olarak çalışan Zararsız, bir yandan işini yaparken bir yandan da namazlarını kaçırmamaya gayret ediyor. Gün içinde mesai saatine denk gelmesi nedeniyle ikindi namazını metrelerce yüksekteki vinç üzerinde kılan Zararsız, önce arkadaşlarının vince koydukları suyu yukarı çekip abdest alıyor, daha sonra vincin yönünü kıbleye çeviriyor. Kabininde bulunan seccadesini seren Zararsız, metrelerce yükseklikteki Başkent manzaralı vinci üzerinde ibadetini yerine getiriyor.
Huzur veriyor
HACI Zararsız, şu günlerde namaz kaçırmamak için büyük çaba gösterdiğini söyledi. Öğle namazını paydos saatinde kıldığını ifade eden Zararsız, “Bizim çalışma saatlerimiz 8 ile 10 saat arasında değişiyor. Çok yüksek mesafelerde çalıştığımız için aşağı inip çıkmak hem zor oluyor hem de zaman alıyor. İkindi namazı çalışma saatime denk geldiği için vinç üzerinde ibadetimi yerine getiriyorum” dedi.
Metrelerce yüksekte namaz kılmanın nasıl bir duygu olduğu sorusuna ise Zararsız, “Küçücük bir kabin içinde saatlerce çalışıyoruz. Bu mesafede namaz kılmak tarif edilemez bir huzur veriyor. Ellerimi açıp dua ettiğimde tüm şehri görmek de ayrı bir heyecan veriyor” yanıtını verdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder